Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, заместникът му Иван Ценов и началник кабинета на министъра Каролина Зографова приеха президента на Европейската университетска спортна асоциация (ЕУСА) Алберто Гаутиери и генералния секретар на асоциацията Матиас Пековник. Заедно с гостите бе и новоизбраният председател на българската Асоциация за университетски спорт (АУС) проф. Петър Бонов.

“В миналото имахме някои проблеми с българската асоциацията, но съм убеден, че с новото ръководство ще поемем по нов път и ще станем важна част от европейското семейство на университетския спорт. Тепърва ще сближаваме все повече отношенията си и ще работим заедно”, каза министър Нейков в началото на срещата.

Алберто Гаутиери запозна министъра с работата на ЕУСА и изказа увереност, че в бъдеще България ще има все по-сериозна роля в Европейската асоциация.

Проф. Бонов и Алберто Гаутиери са взели решение в България да се организира конференция на асоциациите за университетски спорт на страните от Източна Европа, на която да се съгласуват моделите на работа и да се направи план за бъдещо съвместно сътрудничество.