Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков изпрати днес на летище “София” спортистите, които ще представят България на Първите младежки летни олимпийски игри в Сингапур от 14 до 26 август. 21 наши състезатели в 12 спорта ще се борят за медалите в тази първа младежка Олимпиада.

“Пожелавам на всички здраве, бърза адаптация и успешно представяне. Стискаме ви палци, вярваме във вас и се надяваме да градите бъдещето на българския спорт”, с тези думи министър Нейков пожела “На добър час!” на младите български спортисти преди полета им. „Нека в Сингапур да се сбъднат мечтите ви! Желая ви в бъдеще да се състезавате като мъже и жени и да достигнете до големите Олимпийски игри”.

Младите спортисти бяха изпратени и от Дамян Дамянов – изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Те получиха китка здравец от името на Министерството на физическото възпитание и спорта от Любомир Василев – главен секретар на МФВС, и Асен Марков – директор на дирекция “Спорт за високи постижения”.

Водач на делегацията ни е Стефка Костадинова – председател на Българския олимпийски комитет. Тя е категорична, че нашите участници в Първите младежки летни олимпийски игри са подготвени добре, имат покрити нормативи и представянето им ще им даде самочувствие.