Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри стрелбище за пневматична стрелба в спортен комплекс “Диана”. То осигурява възможности за тренировка и състезания на 10 м стрелба с пистолет и пушка. Съоръжението е разположено на площ от 310 кв. м и е резултат от съвместната работа на Министерството на физическото възпитание и спорта, Национална спортна база ЕАД и Българската федерация по спортна стрелба.

„Стрелбището отговаря на световните стандарти. Това е един от нашите обекти, каквито искаме да откриваме и в бъдеще. С тази база, която предоставяме днес, осигуряваме добри възможности за подготовка на нашите национални състезатели и ще привлечем все повече деца към прекрасния спорт спортна стрелба,” каза на официалната церемония министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Камен Шишманов – председател на Българската федерация по спортна стрелба, заяви, че близо 40 години след построяването на стрелбищен комплекс „Гео Милев” и „Панчарево”, това е първото стрелбище в София, създадено по всички изисквания на международния правилник за провеждане на състезания и тренировки. Стрелбището ще бъде предоставено за подготовка на националните и олимпийските отбори по спортна стрелба на България. Камен Шишманов благодари на МФВС в лицето министър Свилен Нейков, че дори в такъв тежък икономически момент държавата отделя средства за осъществяване на идеята за създаване на новото модерно стрелбище.

На откриването присъстваха бивши и настоящи състезатели по спортна стрелба, сред които Нонка Матова, Виктория Ванчева, Петя Луканова, старши треньорът на националния отбор Николай Лечев. Всички гости аплодираха изпълненията на формация за автентичен фолклор „Куклици” от Общински детски комплекс – Пловдив.