Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще награди участниците във футболния турнир за деца от 7 до 12 години за купа „Тигрите”, който е част от националната кампания на МФВС „Аз обичам спорта”. Проявата започва в събота (1 май) в 10 часа на спортен комплекс „Атлас” в квартал „Иван Вазов” (срещу Южния парк и зад басейна „Спартак”), а церемонията по награждаването е в 13 часа. Организатор на турнира е Велико Златаров.

В понеделник (3 май) министър Нейков ще бъде на Гребната база в Пловдив, където МФВС организира щафетно бягане, инициатива от Националната кампания „Аз обичам спорта”. Състезанието започва в 11 часа и в него ще участват смесени отбори от възпитаници на домовете за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович”, „Олга Скобелева”, „Княгиня Мария-Луиза”, съвместно с ученици от спортното училище „Васил Левски”. Всички заедно ще покажат, че спортът не само интегрира, сближава и мотивира, но и е алтернатива на вредните зависимости като алкохол, цигари, наркотични вещества. В 12,00 ч. министър Нейков ще награди победителите в надпреварата.

Както вече е известно през тази година МФВС и Българският спортен тотализатор организират социална кампания с насоченост към децата и тийнейджърите като целият май е обявен за „Месец на българския спорт” и в тази връзка са предвидени серия инициативи.