Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на Веселин Вълчов, Радослав Стефанов и Денислав Цветанов за успехите им на Европейското първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи и девойки до 23 години в Познан, Полша.

На шампионата на Стария континент Веселин Вълчов и Радослав Стефанов завършиха на трето място в дисциплината двуместен каяк 1000 метра при младежите до 23 години. Второто отличие за страната ни донесе Денислав Цветанов, който се окичи с бронзов медал на 200 м едноместен каяк. Министър Кузманов поздрави младите ни състезатели за отличията и им пожела още по-големи успехи в бъдеще. „Пожелавам ви да сте здрави, да тренирате усърдно и на световното първенство в Португалия през септември отново да ни зарадвате с отличия“, каза министър Кузманов при награждаването на младите надежди в кану-каяка.

На срещата при спортния министър присъства и изпълнителният директор на Българска федерация по кану-каяк Евелина Петрова, която прие почетния плакет за треньора Леонид Деревянко за приноса му към успехите на българските състезатели.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.