Mинистър Кралев ще представлява ЕС на заседанията на Управителния съвет на WADA в Канада

Красен Кралев<strong> източник: Lap.bg</strong>

Красен Кралев източник: Lap.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в работни заседания на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA) в Монреал, Канада.

Събитията ще се проведат от 15-ти до 17-ти май 2018 година. 

Българският спортен министър ще представя позицията на ЕС по време на заседанията на Управителния съвет на WADA и ще присъства на заседанията на Изпълнителния комитет на Агенцията.

Министър Кралев бе избран чрез пряко гласуване за представител на ЕС в борда на WADA през месец октомври 2017 година и ще представя позицията на ЕС в Управителния съвет на Световната антидопингова агенция до края на 2018 година.

Очаква се в рамките на работното посещение на Кралев в Канада да бъде коментирана борбата с допинга, тема, която е сред основните приоритети на Българското председателство на Съвета на ЕС в сектор „Спорт“.

От страна на Европа ще бъде представена пред Изпълнителния комитет на WADA готовността на българската анти-допингова лаборатория за акредитация.

Свързани материали

  • Министър Кралев награди Стефани и Габриела Стоеви с почетни плакети Министър Кралев награди Стефани и Габриела Стоеви с почетни плакети
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
антидопингова Красен Кралев агенция

Други спортове