Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгледа изложбата "Спортът в София през годините", разположена в градинката на НДК. В нея са включени 28 уникални снимки на фоторепортера Иван Йочев, които представят част от най-паметните мигове и личности, оставили ярка следа в историята на българската столица.

"Изложбата е наистина впечатляваща. Поздравявам Иван Йочев за страхотния подбор от снимки. Винаги съм казвал, че няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи. Те преживяват всяка емоция, болка и радост на нашите спортисти", заяви министър Кралев.

ММС
69 снимки

Той изрази радостта си от това, че е бил част от паметните мигове на родните състезатели, запечатани от обектива на Йочев. Иван Йочев е спортен фотограф, запазил чрез снимките си исторически за България мигове и личности в последния четвърт век. Негови снимки са ползвани от световните агенции Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от много от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за: вестниците "24 часа" и "7 дни спорт", както и за интернет агенция "Спортал". Изложбата е представена от "София - европейска столица на спорта" и БОК. Фотографиите ще бъдат изложени до 10 юни на постаментите в градинката пред НДК до паметника с лъвчето.