Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС бронзовия медалист от Световното първенство по вдигане на тежести Божидар Андреев.

С успешното си представяне на шампионата на планетата Андреев вече е трети в класацията за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. За Игрите догодина се класират първите 14 в ранглистата, а европейският шампион от тази година трябва да участва в поне още три състезания до другото лято според регламента. Божидар Андреев ще се включи в Европейското първенство за мъже до 23 г. в Букурещ, което започва на 17 октомври. Надпреварата в румънската столица също носи ранкинг точки.

По време на срещата президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Неделчо Колев заяви, че тази седмица Управителния съвет на централата ще заседава във Варна и ще определи състава на националните отбори за мъже и жени за следващите състезания.

Почетни плакети от министър Кралев получиха треньорът на националния отбор Иван Иванов и личния треньор на Андреев – Пламен Братойчев.