Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева ще присъства на благотворително спортно събитие за деца, лишени от родителска грижа, организирано от Българския спортен тотализатор под мотото „Спортен шанс за всяко дете”.

Събитието ще се проведе на 6 декември /петък/ от 13.00 часа в зала „Арена Армеец София” под патронажа на проф. Георгиева.

Спортният министър ще награди победителите от Двадесетия национален шампионат за деца в риск, който ще се проведе по време на благотворителната инициатива. В него ще участват над 400 деца в неравностойно положение от 32 дома и социални институции в страната на възраст от 13 до 18 години, които ще се състезават в шест дисциплини – бадминтон, баскетбол, волейбол, лека атлетика, тенис на маса и футбол. Турнирът е организиран от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителска грижа.

На благотворителния обяд за деца в неравностойно положение, който се провежда за пета поредна година, Българският спортен тотализатор дава възможност на подрастващи от цялата страна, в навечерието на коледните празници да присъстват на един ден, посветен изцяло на тях. Децата ще получат подаръци – спортни екипи и пособия, сувенири и лакомства. За да подкрепят децата, лишени от родителска грижа, в програмата ще се включат изявени спортисти, представители на спортни федерации, спортни деятели, артисти и певци.