Министърът на младежта и спорта Георги Глушков се срещна с президента на Еврохокей - Маркос Хофман. Главен фокус на разговора беше Стратегическият план за развитие на БФХТ (2024-2032), разработен с компетентната подкрепа и консултации на Еврохокей със съвременен проект „Солидарност за добро управление“ по програма Еразъм+.

На срещата присъстваха още заместник-министър Петър Младенов и председателят на БФХТ Йорг Шенк.

Маркос Хофман информира, че от Еврохокей на трева подпомагат шест федерации, една от които е българската.

„Работихме усилено и сме готови да представим това, което подготвихме. Европейският хокей на трева наистина подкрепя българската федерация, имаме специален интерес към нея по няколко причини“, коментира Хофман.

Георги Глушков на среща с президента на Еврохокей

Министър Глушков от своя страна изрази своята подкрепа за стратегическата визия на двете организации.

„Радвам се, че виждам силна координация между Вас, както и че в стратегическия план има основно място и Националната спортна академия“, каза Глушков.

Министърът и неговият заместник бяха запознати с целите на плана, по който ще се развива БФХТ до 2032 г. Бяха презентирани и основните области, на които ще се наблегне в следващите четири години, а именно: развитие на хокейните центрове, хокей за всички, развитие на кадрите, вдъхновение на следващото, подкрепа чрез комуникация. Бяха обсъдени възможностите за финансиране изграждането на терени за хокей на трева у нас, както и по какви програми от Европейския хокей обучават лидерите си в Европа.