Има победител в конкурса за възлагане на обществена поръчка с предмет “Строителен надзор при проектиране, строителство и въвеждане в експлоатация на многофункционална спортна зала, гр. София”, обявиха от Министерството на физическото възпитание и спорта и така строежът може да се поднови.

Срокът за обжалване на процедурата изтече вчера, 28 декември, като жалби не са постъпили. Предстои подписване на договор с фирмата победител, която трябва да извърши експертиза на свършеното до момента и да изготви констативен протокол за обекта, след което строителството ще продължи. Вероятно това ще стане в средата на месец януари, около месец след като строежът бе прекъснат.

Припомняме, че строителството на новата спортна зала в София бе спряно, след като излязоха информации, че там се е работило без проект и без строителен надзор. На 18 декември Синята коалиция излезе с твърдение, че 50 милиона лева ще бъдат заграбени от този обект, тъй като значително били занижени параметрите на залата.

От МФВС днес обявиха, че всичко вече е изчистено, и строежът продължава. Ето какво още съобщиха от министерството: „От страна на ДАМС, в началото на 2009 г., не само, че едновременно с процедурата по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за избор на строител не е обявена такава и за избор на надзорна фирма, но не е направено и предварително обявление, за да може процедурата да се движи в ускорени срокове.

След структурирането на новосъздаденото Министерство на физическото възпитание и спорта, организирането на процедура за избор на строителен надзор бе приоритетна задача. В конкурса участваха 11 фирми като на първо място е класирана “ММВ - Инженеринг”.”