Министър председателят на България Бойко Борисов присъства на откриването и освещаването на обновената зала „София”. Той разгледа залата, която ще се използва от спортове като тенис, бадминтон,бокс, художествена гимнастика, фехтовка и всички бойни спортове. Пред журналисти Бойко Борисов говори и за базата във футбола и състоянието на националния стадион „Васил Левски” и решим ли е проблема със стадион „Раковски” в София.

„ За национален стадион предишните правителства похарчиха 40 – 50 милиона. Направихме и правим над 15 стадиона. Нека националите постигнат някакъв успех и ще направим. Като похарчиха за националния стадион толкова пари, направили ли са нещо, та ме питате за стадиона? Не помните ли времето, когато строиха стадиона и го изкорубиха и там какво чудо беше? Да бяха направили нов тогава. Как да направим всичко едновременно.”

Борисов припомни как е бил атакуван заради дадените от него пари за Лудогорец, но каза,че вече има видими резултати и затова е бил подпомогнат тима от Разград.

Премиерът говори и за възможността да се решат проблемите и около собствеността на стадион „Раковски”:

„Няма как да бъде решен проблемът със стадион „Раковски”. Там има и реституция. Готови сме веднага да го дадем, но всеки, който е идвал и е говорил с мен за публично – частно партньорство, иска да строи жилища, да строи други неща. Ще дойде ред и на стадионите. И сега строим стадиони, обновяваме тревни настилки, писти, осветление, трибуни. Заради грешни решения на предишни правителства, едни два милиарда и половина ще отидат да се платят тези грешки. Смятайте с тези пари какви стадиони щяхме да направим. Румънците имаше да ни гледат…”

"На националния стадион е направен ремонт на тревното покритие и ново табло за около 1 милион лева."

"Министерски съвет подготвя постановление, с което в сряда да дадем още 100 000 лева на параолимпийците. За да се стимулират волята и усилията на параолимпийците, правителството може да си позволи да отпусне тези средства."

„На гимнастиката сме обещали в новия бюджет 1 милион и 600 хиляди за ремонт на зала „Раковски”. Ще построим още една зала за тях", добави Борисов.

„Атакуваме сега зала "Фестивална", сериозен ремонт, изкорубваме я изцяло”, каза още премиерът. Той уточни, че ремонтът ще струва 4 милиона лева.