Две години са като две малки точици в спорта. Едно добро начало. Две точки в баскетбола, означават първа добра атака, завършила с кош. Във волейбола двете начални точки може да означават една добра блокада и един неотразим начален удар с отскок. Две точки са ударно начало и във футбола. Да, зависи от гледната точка. Ако си тим със скромни амбиции например, какъвто обаче ние не сме. Добре де, ама преди много години вече, време което може би мнозина от нашите читатели вече не помнят за победа във футбола даваха именно по две точки. И тъй като ние уважаваме традициите и помним историята, ето ви две точки като за начало. Какво по-добро начало?

Изобщо ако си спортист или цял един отбор е ясно, че едната точка може да бъде и плод на случайно стечение, на късмет, на рикошет, на автогол. Но втората вече означава нещо повече. Тя е следствие на закономерност, на вложен труд, на амбиция и цел. В едно футболно първенство с тези две точки, дори може да поведеш класирането. Макар и само по голова разлика. Тя е еквивалента на читателските посещения, които натрупа сайта ни от онзи 1 февруари 2007-а година до днес. А те са милиони. В момента резултатността ни е като на Барселона в Примера. Докъде ще стигне обаче тимът на Гуардиола – само времето ще покаже. Бъдещето често е непредвидимо. В Германия специалисти и анализатори предвиждаха исторически голов рекорд за нападателя на Хофенхайм Ибишевич. Той обаче се контузи и няма да играе до лятото. И тъй като сме спортни хора, всички тези примери са ни познати. И никога няма да ги пренебрегнем. Това би било пагубно. За крайното ни класиране в шампионата или просто за крайния резултат в мача.

Сега ни остава просто да си играем играта. Водещото ни правило – тя има строги правила! И не прощава. Обратът дебне във всяка една игрова минута. Ако не си честен, ако подцениш читателя, ако си бавен в ситуацията, ако нямаш желание за тренировки, за развитие – то всичко това рано или късно ще се върне и ще те удари като обратен ефект. И тогава не точки, кошове или голове няма да може да вкарваш, ами центъра не можеш да минеш. И публиката разбираемо ще започне да те освирква. И връщането в мача може и да не се получи.

Честито, колеги! Честито и на аудиторията ни, защото съм сигурен, че голяма част от нея вече си има своя любим е ежедневен спортен сайт. Заедно продължаваме да трупаме точки...