Лекоатлетката Милка Михайлова стана спортист на 2010 година в Перник, според гласуването на спортните журналисти за 10-те номинирани за приза.

Сред по-високите постижения в спортната кариера на Михайлова са: 7-мо място от Европейско първенство по планинско бягане, 1-во място от Държавно първенство по маратон и от Държавно първенство по планинско бягане, сребърен медал от Държавно първенство по крос, злато от пробег – „София-25 километра” и крос „Луковитски моми”.

Перничанката се класира на 33-о място при участието си в Световно първенство по планинско бягане и на 10-о при Високопланински маратон в Интерлакен, Швейцария. Сред постиженията й са и: 5-то място от пробег 15 километра в Истанбул, 7-мо място в маратон „Подгорица”, Черна гора.

След лекоатлетката, втора в класирането е Александра Накова - самбо и джудо, състезателка на спортен клуб Кракра Перник, а трети е класиран Любомир Даниелов Данов от шахматен клуб Юрий Бендерев-1912 Перник.

За треньор на 2010 година бе обявена Иглика Милентиева - треньор по самбо и джудо на спортен клуб Кракра. В номинациите се наредиха още спортистите: Костадин Марков - футбол, Моника Аризанова - тенис на маса, Димитър Георгиев Ралев - делта и парапланеризъм, Адриян Петров - картинг, Боян Цанев - състезател по конен спорт, Ралица Василева - баскетбол, Людмил Златков - ръгби.

Наградите им връчи на специална церемония кметът на Перник Росица Янакиева.