Българският боец Милен Паунов за втори път спечели шампионската титла в професионалния боксов турнир „Bigger`s Better”.  След като преди година триумфира в третото издание на веригата, късно снощи (24.02.12) спечели и десетото издание, което този път гостува в родния му град Бургас. Пред феновете в спортна зала „Младост” и още над 160 млн зрители на „Евроспорт” Милен отстрани съперниците си и вдигна чек за 15 000 щатски долара връчен му лично от шефовете на елитната организация. Милен Паунов получи и покана за участие в някой от следващите издания на турнира.

„Bigger`s Better” гостува в България благодарение на прекрасните отношения на родния проумотър „MAXFIGHT”с представителите на чуждестранния турнир и със специалното съдействие на домакините от Община Бургас. В спортна зала „Младост” дойдоха лично да изгледат боксовите срещи голяма част от от зам. кметовете на местната администрация, общински съветници, представители на различни партии и др. В залата присъстваха и редица спортисти със славно минало, каквото е на първия български олимпийски шампион по бокс Георги Костадинов. Легендарният боксоьор изгледа всички срещи със сантиментални чувства, спомняйки си за овациите в Мюнхен през 1972 година.

„MAXFIGHT” до момента нашумя главно с професионалните турнири по ММА. В„Bigger`s Better” участваха състезатели с умения и шампионски титли в различни бойни дисциплини и категория над 80кг. Всички те обаче трябваше за кратко да забравят уменията си с крака, технични захвати и ключове на земя и да сложат боксови ръкавици. Форматът на „Bigger`s Better” е добре познатият на широката публика формат от К1 версиите, тоест Гран При схемата на директните елиминации. На ринга се качиха осем състезатели от различна националност, които жребият разпредели в четири срещи. С победи в първия етап се поздравиха:

Представителят на Германия Марсел Готшалк, който победи молдовският боец Николае Визитиу. Холандецът Енрике Зова, който отстрани сърбина Драган Йованович. Милен Паунов, който победи поляка Камил Соколовски, и румънеца Петре Гананау, който победи близо 130-килограмовия представител на Суринам Роджър Пинас.

В полуфиналния етап от надпреварата Милен Паунов победи на ринга румънският боец Петре Гананау, а преди това холандецът Зова отстрани немския претендент за титлата и си осигури място на финал.

Милен Паунов спечели Bigger`s Better 10

Високият адреналин се запази сред феновете до края и на финалния трирундов мач между Енрике Зова и Милен Паунов. 101-килограмовият тъмнокож боец с опит в няколко различни спорта, на практика оказа съпротива, но не успя да изненада бургазлията.

След шоуто доволен бе и Стефан Кабрера, представител на Световната бойна организация WKN, която притежава ексклузивен договор с „Евроспорт”. „Българският боксьор е наистина талантлив с много специфично поведение на ринга и наистина много бърза и силна лява ръка.”- коментира Стефан Кабрера победата на Паунов.  „Това е шоу и трябва да носи удоволствие на хората. Когато това се случва, значи аз и партньорите ми сме постигнали целта си. Мога да кажа голямо благодаря на моите приятели от „MAXFIGHT”, които се ангажираха да подготвят домакинството на турнира. Това не е никак лека задача, затова искам да благодаря и на домакините от бургаската община. Всяко идване в страната ви ми носи огромно удоволствие.”

Следващото11-то издание на „Bigger`s Better” ще се проведе в Париж.

Милен Паунов спечели Bigger`s Better 10