Олимпийският шампион от Атина 2004 и капитан на националния отбор по вдигане на тежести Милен Добрев вече тренира за Олимпиадата в Пекин догодина.

„Доста време бях контузен, две-три години ме мъчеше контузия и не можех да тренирам пълноценно. Все още не съм напълно възстановен, но вече се подготвям за медал от Игрите. Бях две седмици на кални бани, започнах бизнес с моторни масла, но сега го оставих, защото не може две работи едновременно и се отдавам само на щангата. Гледах с голям интерес Световното, беше ми кофти, но си взех поуки и сега съм с по-голям хъс за медали и участия. Ако съм подготвен искам да вдигам и на Европейското в Рим. 2-3 години се готвя за еврошампионта, но все нещо става, сега искам да се докажа и на такъв форум. Трябва да има разбирателство в отбора , другите ме слушат като капитан” каза Добрев и разкри, че огромният златен ланец на врата му тежи 500 грама.

След като бяха наградени за отбор и треньор на месец септември в анкетата на Пресклуб България, от жаба на щангистите ни обявиха, че предстои рязко увеличение на тренировките – с 30%. „Очаквах битка за квоти, е не върхови постижения в Тайланд, но за 2,5 години има страшен бум при конкурентите ни. Изменяме стратегията и ще тренираме много повече, за да вземем и медали от Олимпиадата в Пекин” коментира наставникът Пламен Аспарухов.

България има 6 квоти при мъжете и две при жените за Пекин 2008. Милен Добрев и Златан Ванев ще се завърнат на големия подиум. Последната проверка за националите преди Пекин ще бъде Европейското първенство в Рим. „Изборът кой да вдига на Игрите ще бъде труден, имаме съзвездие от шампиони” каза президентът на федерацията по вдигане на тежести Антон Коджабашев и допълни, че България ще бъде домакин на Световното първенство за юноши през 2010 година и чакаме одобрение относно кандидатурата ни за домакин на конгреса на Световната федерация догодина, който ще бъде Изборен – за нов бос на световните щанги.

До края на седмицата призьорите и медалистите ни ще получат обещаните си премии.