Спортният талант на „Еврофутбол“ – Михаил Христов, спечели бронзов медал в дисциплината 100 метра на Световното първенство за младежи до 23 г. с увреждания в Пуерто Рико.

Българинът завърши с време 11.67 сек и спечели първия си медал от шампионата в карибската държава. Следващата дисциплина, в която Мишо има по-големи шансове за златен медал, е скокът на дължина. Там той ще гони резултат над 6.50 метра или такъв над световния рекорд от 6.41 метра.

Приключи участието на други двама Спортни таланти на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Москва. В събота първи на старта застана Денис Димитров. Той финишира на шесто място в серията си на 100 метра с време 10.29 сек и не успя да се класира за полуфиналите. За 19-годишния спринтьор обаче, това е втори най-добър резултат в кариерата му, след като през юни спечели републиканската титла с 10.16 сек. „Дойдох, видях, научих много. Сега е време за много работа, защото мога да съм сред най-добрите“ – написа Денис в социалната мрежа. Днес в сутрешната сесия на стадион „Лужники” в руската столица Митко Ценов също постигна второто си най-добро време в кариерата, което обаче не бе достатъчно за влизане в полуфиналите на 3000 м с препятствия. В трета серия той завърши на 10-то място с 8:32.49 мин., което му осигури 23-то място в крайното подреждане от общо 34-ма класирали се атлети в дисциплината. „Нямах сили, тегаво беше!“ - бяха първите на Митко след бягането.

Още един Спортен талант на „Еврофутбол“ направи поредното си престижно класиране. 16-годишнят Любомир Костов завърши на 8-мо място от 38 играчи на Опън турнира по голф в Словакия за младежи (06-08.08.2013 г.) В първия ден той постигна + 5 удара над пара, във втория - + 8 над пара, а в последния, трети ден - +5 удара над пара и така с общо 234 удара се класира на 16-то място от всичките 103 участници във всички възрастови групи. Любо обаче, заслужи приза за „Феърплей играч на турнира“, който му връчиха организаторите. Победител в неговата група – родени след 1997-ма година, стана словакът Адам Пучмелтер. Следващото състезание на талантливия ни голфър е Опън турнира за аматьори – отново в Словакия, който започва от 12.08.2013 г.