Михаил Ганев стигна до четвъртфиналите в категория до 84 кг на силния турнир по свободна борба "Иван Яригин" в Красноярск, но там бе спрян от световния и европейски шампион за 2007 Георгий Кетоев (Русия) с 0:2 части. Преди това Ганев надделя над китаеца Бу Белек с (2:0 части) и Га Амгулен (2:1), съобщава официалният сайт на БФ Борба.

Кетоев се класира за финала и така позволи на Ганев да се бори на репешажите. Там обаче българинът бе победен от олимпийския шампион Адам Сайтиев (Русия).

Титлата в тази категория спечели Кетоев, който надделя над световен и европейски шампион Сажид Сажидов (Русия) с 2:0 (1:0, 1:0). Преди това Кетоев се наложи и над Адам Сайтиев с 2:0 (1:0, 4:0).

При 55-килограмовите Радослав Великов претърпя поражение още в първия кръг от Мерген Сана (Русия) с 0:2 части и отпадна. Победител в тази категория стана световният и европейски шампион за 2007 Бесик Кудухов (Русия), който в решителната битка победи световния първенец при юношите Джамал Отарсултанов с 2:0 (3:1, 3:0).

В турнира участват всички най-добри руски борци, което прави конкуренцията изключителна. Факт е, че в първите две категории при мъжете само един медал успя да вземе състезател от друга държава.

При жените в първите три категории медалите се разпределиха между шест страни. Днес на тепиха ще излезе двукратната световна и европейска шампионка Станка Златева (72 кг).