Михаил Ганев се върна с титла на тепиха. Националът триумфира в категория до 97 килограма в свободния стил на държавния шампионат по борба в Пловдив. Асът, който спечели квота за олимпиадата на световното Лас Вегас 2015, записа 5 победи - две с туш, две с технически туш, а на финала съперникът му Драгомир Стойчев не излезе поради лекарска забрана.

През февруари Ганев получи травма и след това се възстановяваше. В очакваната с най-голям интерес кат. до 74 кг Мирослав Киров спечели титлата, като в решителния сблъсък победи Пламен Киров с технически туш 10:0.

По пътя до финала шампионът срази и Георги Иванов, спечелил олимпийска квота, а самият Иванов взе бронза. Киров бе обявен за най-техничен борец, а призът за най-резултатен получи Георги Вангелов (57 кг). При най-тежките до 125 кг победител е олимпиецът Любен Илиев, който на финала се справи с бившия национал, а сега треньор на юношите, Димитър Кумчев.

Отборен шампион е НСА с 58 точки, следват борците на Юнак Локомотив (Русе) с 57 точки и Руен с 54. При жените Иванка Димитрова (53 кг) е най-технична състезателка, а Пепа Димитрова (48) - най-резултатна. В отборното жените на НСА са номер 1 с 61 т., следвани от Рилски спортист с 55 т. и Дан Колов (Севлиево) с 30. Следващата седмица националните отбори заминават за лагери и турнири в Полша./БТА