Световният шампион от 2010-а Михаил Ганев започна тренировки на тепих почти година, след като претърпя операция на коляното заради скъсани връзки, информира официалният сайт на БФБ.

Асът ни в свободната борба вече е на лагера с националите в Банско. Все пак старши треньорът Валентин Райчев призна, че Ганев е далеч от върховата си форма.

"Но се надявам на световното през септември да се бори - каза наставникът. - Вече имахме разговори и да свали категорията.И вместо на 97 кг да се бори на 86 кг в Ташкент."

Все още от травма в лакътя се възстановява носителят на „Дан Колов" Леонид Базан (74 кг). Бесарабският българин е решил да не се подлага на операция, а да опита с процедури. Той пропуска лагера в Банско, но ще е на подготовка с отбора на Белмекен от 9 юни. Съотборникът му в категорията Кирил Терзиев вече е на високопланинската база заедно с женския национален отбор. Именно в преборвания между двамата Базан се контузи.

"Терзиев има някои хватки, които използва от Серафим Бързаков, сега треньор на жените, и сметнахме, че ще е полезно двамата да изкарат известно време заедно", допълни Райчев.