От победител в Тур дьо Франс до побой над фен и разследване за трафик на наркотици - това е историята на колумбийския колоездач Мигел Анхел Лопес Морено или по-добре познат на феновете като Мигел "Супермен" Лопес.

28-годишният колоездач бе освободен от отбора си преди часове, след като бе свързан със случай за трафик на наркотици и допинг. Колумбиецът отрича да има връзка с д-р Маркос Мейнар, който бе арестуван през май месец именно за пране на пари и трафик на наркотици.

Талантът на Лопес в изкачванияте е безспорен, а той изгрява на световната сцена през 2017-та година в Обиколката на Испания. Тогава катерачът печели два от най-трудните етапи във Вуелтата и печели прякора си - Супермен. Колоездачът има общо 22 победи в професионалната си кариера, като дори е печелил етап от Обиколката на Франция през 2020-та година.

Последната му победа бе в едноседмичната обиколка на Алпите, през април месец 2022-а година, а през май, той бе отстранен времено от отбора на Астана. Сега, въпреки че участието му в операцията на д-р Маркос Мейнар не е доказано, казахстанският тим се е разделил с колумбиеца. 

Характерът на Лопес е също толкова познат измежду феновете на колоезденето, колкото и талантът му. През 2019-та година той не сдържа гнева си след едно падане от велосипеда по време на Обиколката на Италия, което бе причинено главно от зрител край пътя. Колумбиецът се нахвърли на привърженика и дори започна да раздава правосъдие сам, използвайки юмруците си.

Това само загатна за избухливостта на колоездача. Той се забърка в още по-голям скандал. В Обиколката на Испания през 2021-а година той избухна срещу собствения си отбор и напусна Вуелтата, след като демонстрира недоволството си да работи за лидера на испанския тим - Мовистар. Тогава отборът е концентриран върху Енрик Мас, а Лопес публично атакува отбора и Мас, след като напусна, за да се завърне в Астана. "Супермен" напуска посредата на един от етапите, след като камерите го губят от поглед, той спира с велосипеда си и решава, че не иска да търпи повече да е черноработник в испанския тим. Малко по-късно Лопес излезе с изявление, че има много вътрешни проблеми в отбора и "чашата просто е преляла". Все пак това не е извинение за внезапното отказване по време на надпреварата.

Колумбиецът не е участвал в състезание от май месец насам, а сега остана и без отбор. Едва на 28 години той може и да не запише ново участие в професионално състезание, особено ако бъдат доказани обвиненията, че е част от операция за трафик на наркотици. Все пак, това все още не се е случило и колумбиецът има право да си потърси нов отбор. Въпросът е има ли кой да прибере избухливият катерач?