Шесткратният световен шампион Мигел Кото ще спусне завесата на своята боксова кариера със защита на световната си титла в супер полусредна категория срещу Садам Али на 2-ри декември.

36-годишният пуерториканец, който държеше титли в четири различни категории, ще защитава своя колан на WBO за последен път и то не къде, а в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

На професионалния ринг Кото има 41 победи от 46 срещи, като Флойд Мейуедър, Мани Пакиао и Канело Алварез нанесоха три от петте му загуби.

Бившият световен шампион в супер лека и полусредна категория ще защитава титлата си в супер полусредна категория, която той спечели срещу японеца Йошихиро Камегай през август в последната си професионална битка.

„Много съм развълнуван за последната ми битка в „Градината” (Медисън Скуеър Гардън). Работих много усилено през цялата си кариера, за да бъде на това ниво сега. Напълно съм концентриран за работа с Фреди Роуч (неговият треньор), за да можем да работим усилено и да запишем добра победа на 2-ри декември”, заяви Кото.

Американецът Садам Али е спечелил 25 от 26-те си боксови срещи. Единствената загуба на Али е от Джеси Варгас в също така единствената му предишна битка за световна титла.