Димчо Мицов (Рилски атлет Самоков) и Антония Маринова от София са тазгодишните победители при мъжете и жените в  атрактивното състезание по планинско бягане (изкачване) "Изпревари лифта 2018".

Мицов финишира с време 15.42 мин от начална станция на лифта в Драгалевци до междинната на "Бай Кръстьо". Маринова пък постигна резултат от 21,30 мин.

Успехът е първи за Мицов в надпреварата. Въпреки доброто темпо Димчо не успя за 57 секунди да изпревари лифта и да вземе 1000 лв от джакпота. Втори остана медалистът от балканиадата по лека атлетика Иво Балабанов (Атлет Мездра) - 15,48 мин. Трети е победителят в състезанието от 2016-а година Шабан Мустафа (ОСКЛА Шампион Сунгурларе) със 17,14 мин.

Участие в състезанието взеха 91 души (21 за джакпота и 70 в масовия старт). Те можеха да избират по кое от двете трасета да стартират.  По-трудното бе с денивилация от 411 м (дължина 1,8 км), а по-лекото с 425 м денивилация и дължина 2,3 км.

Организацията от "Витоша ски" и Marathon.bg бе отново перфектна.

"Участвам в "Изпревари лифта" от 4 години и винаги го правя с голямо удоволствие, защото организацията е на високо ниво, коментира след финала победителя при мъжете Димчо Мицов. - Тази година като, че ли ми беше най-леко. Очаквах този резултат, но догодина ще го подобря, защото ще изчистя доста грешки от подготовката си".