Носителят на титлата на България МФК Спартак загуби с 2:4 осминафиналната си среща със Спортинг (Лисабон) от Шампионската лига по плажен футбол в Назаре, Португалия. Варненци оставиха много добри впечатления с играта си днес, като изнесоха силен мач и в нито един момент не се стреснаха от изключително класния си съперник, в чийто състав играят някои от най-добрите плажни футболисти в последните години.

Шестима са настоящи национали на Португалия, а бразилският им вратар Мао е избиран за най-добър на поста си в света за последните 4-5 години. Резултатът бе открит с гол на легендата Маджер в 6-ата минута. В 8-ата Джордан Сантос удвои за португалците. Минута след това Филип Филипов успя да намали за българите, след като бе изведен от Константинос Папастадопулос, напредна и нанесе силен удар. Вратарят успя да удари топката, но въпреки това тя кацна в мрежата му.

В последните секунди спартаковци се разминаха с изравняването, като пропуснаха положение от няколко метра. В началото на втората третина Джордан Сантос покачи резултата с гол от статично положение. В 18-ата минута бе и най-красивият момент в мача, когато Маджер реализира с прекрасна задна ножица, правейки резултата 4:1 за Спортинг. В 21-ата минута Филип Филипов вкара от дузпа, оформяйки крайното цифрово изражение.

От тук докрая Спартак успяваше да се справи перфектно в защита, а напред стигаше до добри ситуации за гол, които за жалост не бяха реализирани. Възпитаниците на Симеон Христов победиха в първите си два мача шампиона на Франция Марсилия с 5:3 и първенеца на Чехия Теплице със 7:3. В третия си двубой българите паднаха от настоящите европейски първенци от Брага, но така или иначе вече бяха станали първият ни тим, прескочил групите на Шампионската лига. 

МФК Спартак продължава участието си в Шампионската лига, като ще спори за местата от девето до 16-то. Първият им сблъсък е утре от 12,15 ч., когато ще се изправят срещу латвийския Крейз, който днес загуби от руския Локомотив с 1:5.