Отборът на МФК Спартак (Варна) за втора поредна година стана държавен шампион на България по плажен футбол. На финала на пясъка в квартал "Аспарухово" на морската столица възпитаниците на Симеон Христов надиграха съгражданите си от Одесос с 6:2.

Спартаковци дръпнаха с 3:0 след голове на Филип Филипов, Иван Мартинов и Станислав Джабазов. Кристиян Тодоров върна едно попадение за Одесос, но Филип Филипов направи 4:1. Милен Стефанов също се разписа за Одесос, но за повече силите на петкратните шампиони не стигнаха. Павел Адамов и Филипов реализираха още две попадения и оформиха крайния резултат, който донесе трета титла в историята на МФК Спартак.

На трето място в крайното класиране завърши тимът на Спортната асоциация на МВР, който в малкия финал победи ФК Русе със 7:4. Никола Данчев вкара три гола за победителите, две попадения реализира Павел Павлов, а по веднъж точни бяха Радослав Василев и Антоан Велков. За русенци Живко Парашкевов се разписа два пъти, а по един гол отбелязаха Валентин Валентинов и Мартин Рачев. Купата на шампионите бе връчена от новия шеф на комисията по плажен футбол към БФС Николай Чернев. Бяха връчени и два индивидуални приза. За най-добър вратар на държавното първенство бе определен Иван Иванов от Одесос, а голмайстор №1 е Филип Филипов от МФК Спартак.