Най-добрата ни плувкиня Нина Рангелова намери алтернативен начин да подпомогне финансово подготовката си за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Рангелова вече има покрит норматив А за предстоящата Олимпиада.

Пловдивчанката ще се бори за короната на най-красива българкат в Америка. Победителката в конкурса „Мис България” в САЩ, който ще се състои в Чикаго на 24 октомври, ще прибере 7 хиляди долара.

Още с дипломирането си в Южния методистки университет в Далас Нина Рангелова заяви, че ще търси всякакви начини да обезпечи подготовката си за Игрите в Рио. С участието си в конкурса „Мис България” в САЩ пловдивчанката гони няколко цели, пише bgswim.info.

Нина ще се бори за разпределението на наградния фонд. Подгласничката на „Мис България” в САЩ ще прибере 3000 долара, а третата 1000 долара. Самият конкурс ще се състои два дни след като плувкинята ни е навършила 25 години.

Можете да подкрепите Нина Рангелова, като харесате снимката й ТУК

В средата на ноември Рангелова ще участва в изключително силния турнир Гран при на Минеаполис, в който традиционно се състезават асове като Майкъл Фелпс. През декември тя планира да се прибере в България, за да плува на държавния отборен шампионат и да празнува с роднините Коледа.

„Участвам в конкурса не е само заради парите. Искам и да разчупя стереотипа за жените плувкини, че имат мъжки тела с широки рамене. Много пъти ми се е случвало родители да идват при мен и да ми казват, че не искат дъщерите им да се занимават сериозно с плуване точно поради тази причина”, казва Нина пред специализираня плувен сайт и добавя:

„Този конкурс ще докаже, че плувкините имат място между модели и манекенки. От друга страна това е идеална възможност, която може да ми помогне да финансирам подготовката си олимпийските игри в Рио. Наградният фонд и контактите, които ще създам по време на събитието биха ми помогнали да финансирам за форума.”

„И уроци по плуване започнах да преподавам. Което е по-добрият вариант, защото се плаща добре. И работя. Мисля след Нова година да спирам да работя толкова много и само ако има някой проект или задачка да свърша, тогава. Много ми натежава работата между тренировките. Отивам като парцал следобед и нищо няма да стане така”, споделя още Нина Рангелова.

 

Nina RangelovaDallas, TXFrom Plovdiv, Bulgaria

Posted by Miss Bulgaria in USA on Saturday, October 10, 2015