Състезателите на СК Черно море-Бриз Пепа Мавродиева и Павел Оводовский се върнаха във Варна след участието си във ветроходната регата Принцеса София в Майорка.

 

Заелата трето място в анкетата на ССК Черно море за 2007 година Мавродиева не скри разочарованието си от изказвания на Ирина Константинова-Бонтемп, интерпретирани доста свободно в някои от медиите.

 

„Много се учудих, като прочетох, че тя ме е „спасила” след края на седмата гонка на регатата. Тогава Ирина, която бе зад мен, ми извика да дам път точно преди финала на движещата се на десен халс белгийка Зигрид Ронделез. Подчертавам, че Ирина няма право да прави това, а виковете й внесоха допълнително напрежение и създадоха протестна ситуация в момент, в който финишираха около десет състезателки. Аз завъртях под белгийката и пресякох финала без да има контакт между нас и без тя да се отклонява от курса си. По-късно, на брега, пред очите ми Ирина провокира Зигрид да подаде протест за тази тънка ситуация около вехата на финалната линия”, заяви Пепа Мавродиева.

 

След разглеждането на протеста Пепа бе дисквалифицирана, което я смъкна с осем места в крайното класиране, а Ронделез получи обезщетение от регатната комисия и се придвижи няколко позиции нагоре. От протеста най-голяма полза има Ирина Константинова-Бонтемп, която по този начин увеличи разликата в точките с навлизащата във форма Пепа Мавродиева в спора им за място в олимпийската регата в Киндао.


По повод спекулациите за финансирането на състезателите от Черно море-Бриз и треньора Валентин Иванов в регата Принцеса София, сме длъжни да направим следното уточнение:

 

„Средствата за Пепа Мавродиева и Валентин Иванов са осигурени от клуба, а Павел Оводовский участва на свои разноски. Материалната част на състезателите Ирина Константинова-Бонтемп, Пепа Мавродиева и Павел Оводовский, в това число и треньорска лодка, бе транспортирана със средства на Черно море-Бриз. За отбелязване е, че по време на петте състезателни дни Ирина категорично е отказала да ползва лодката”, заявиха от ръководството на СК Черно море Бриз.