Българската гюлетласкачка Радослава Мавродиева не скри разочарованието си от пропуснатата възможност за класиране на финал на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. Мавродиева завърши на 21-о място с един успешен опит в квалификссациите от 16.99 метра, а с последен 12-и резултат от пресявкте борбата за отличията продължи бразилката Гейша Арканжо със 17.79 метра.

Мавродиева отпадна в квалификациите

"Състезанието премина гадно. Смятам, че резултатите не са високи, във финала се влезе с под 18 метра. Аз не успях, като цяло сезонът ми на открито беше тъп и гаден. Не знам дали изобщо имаше някакви шансове да се получи нещо. Може би прекалено сляпо вярвах, че ще стане. Имах малко здравословни проблеми през сезона, но не искам да се оправдавам, това няма значение, аз търпя на болка", каза разочарованата Мавродиева пред българските журналисти след квалификацията на гюле.

Тя има лично постижение за годината от 17.81 метра на открито от 25 юни във Вааса, а в зала българката направи личен рекорд от 18.36 метра на 3 март, когато спечели сребърен медал на Европейския шампионат по лека атлетика на закрито в Белград.