Матей Казийски ще бъде знаменосец на делегацията ни по време на церемонията по закриването на игрите днес. Волейболист №1 на Европа е единственият български спортист - мъж, останал в селото - всички останали са състезателки от художествената гимнастика.

Почивния ден между полуфиналите и финалите на волейболния турнир Казийски използва, за да посети "Забранения град". Националът бе впечатлен от мащабите и невероятната красота на намиращите се до площад Тянънмън някогашни императорски покои.

На цепемонията по закриването на игрите ще присъстват всички наши журналисти, а пропуските им бяха осигурени от БОК. Поради големия интерес организаторите въвеждат лимит за акредитациите на представителите на медиите от всички държави.

БОК обаче купи допълнителни билети и така избегна неудобството родните журналисти да пропуснат церемонията. Най-скъпите билети за закриването достигат 3000 юана или 300 евро.

Същевременно двамата ни бронзови медалисти в свободната борба се сдобиха с впечатляващи сувенири.

Радослав Великов вече има дистанционно управляем минихеликоптер, който се превърна в истинска атракция в олимпийското село в навечерието преди отпътуването му за България.

Кирил Терзиев пък вече е горд притежател на часовник от световноизвестната шикозна марка PATEK PHILIPPE. Терзиев обогати и гардероба си. След трите шапки, купени от магазинче край Китайската стена, националът вече има и китайски халат, с който се появи в олимпийското село.

Тази вечер в Пекин ще бъде закрита и българската къща.