Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол Мартин Стоев потвърди думите на инж. Данчо Лазаров, че Пламен Константинов е с лекарска забрана да не участва в мача с Китай. Забраната е до второ нареждане, но със сигурност капитанът на тима ни няма да играе и срещу Япония.

„Имам писмена забрана от лекаря да не влиза до второ нареждане. Така че той няма да участва в следващия мач. За последно го видях преди да дойдем в залата, но той не пожела да дойде да гледа мача на живо”, каза Мартин Стоев след мача с Китай в Пекин.

При последвалите уточняващи въпроси от страна на българските журналисти, селекционерът каза: „Питайте доктора за проблемите”. Лекарят, който издал тази забрана е Динко Захариев.

След края на мача с домакина Китай, Стоев заяви още: „Надявам се Тошко Алексиев да се оправи за следващия двубой. Изиграхме един добър мач и контролирахме играта през целия двубой. В третия гейм допуснахме грешки и бяхме наказани.”

От своя страна Андрей Жеков каза че е щастлив от победата, с която тимът започна Олимпиадата: „Имаше напрежение, все пак играхме срещу домакините, но най-важното е, че изпълнихме това, за което говорихме на разбора преди мача.”