Шампионът от миналата година на откритото първенство по снукър в Китай Марк Уилямс отпадна, след като загуби от младия Джейми Коуп с 1:5 фрейма. Уелсецът не оказа никаква съпротива и логично отпадна. Следващия съперник на Коуп на 1/8-финалите ще бъде Стюарт Бингам, който отстрани трудно с 5:4 фрейма ветерана Стив Дейвис.

Стивън Магуайър продължава напред, след като преодоля съпротивата на Марк Кинг и го победи с 5:3. Шотландецът ще се изправи срещу Шон Мърфи, който би с 5:1 Ксивен Мей от Китай.

Ирландецът Джо Суейл поднесе другата голяма изненада на турнира, след като елиминира Питър Ебдън с 5:3 фрейма. Противник на Суейл на 1/8-финалите ще бъде Бари Хоукинс, който победи голямата надежда на домакините Динг Джън Хуей с 5:3.

Антъни Хамилтън отпадна, след като загуби в много интересен мач с 4:5 фрейма от Марк Селби. Двамата играчи се представиха на приливи и отливи, но в крайна сметка Селби успя да измъкне победата. Той ще се изправи срещу Кен Дохърти в следващия етап от турнира. Кен не се затрудни много срещу Ханг Ли и би с 5:1 фрейма.