Световният шампион Марк Кавендиш от Австралия спечели петия етап от колоездачната Обоколка на Испания от Модена до Фано, който беше с дължина 199 километра. Латвиецът Рамунас Навардаускас пък запази лидерската си позиция в генералното класиране.

Kавендиш във финалния спринт изпревари сънародника си Матю Гос, като даде време 4 часа, 43 минути и 15 секунди. Времето на Гос, както и на италианеца Даниеле Бенати, завършил 3-и, е същото. Това е втора етапна победа за Кавендиш в състезанието, след като спечели и 2-ия.

В генералното класиране Навардаускас запази 1-ото си място и води с 5 секунди пред Робърт Хънтър от Южна Африка. Двамата са съотборници в състава на Гармин-Баракуда, както и Райдър Хеседъл от Канада, който изостава на 11 секунди от времето на Навардаускас, което е 14 часа, 45 минути и 13 секунди.

В днешния етап на 30 километра преди финала при сблъсък в основната група пострада американецът Тайлър Фини, който се блъсна Лукас Себастиан Аедо. След падането и двамата се качиха отново на велосипедите си и опитаха да компенсират изоставането, но нямаше как да се доближат отново до основната група. Фини има проблем с коляното от сблъсък и падане в понеделник, а сега отново удари същия крак.