Британският колоездач Марк Кавендиш от тима на Астана-Казакстан остана разочарован, че остана втори зад Яспер Филипсен (Алпецин-Декьонинк) в петъчния етап от „Тур дьо Франс“ в Бордо и не успя да подобри рекорда за най-много етапни победи. Към момента Кавендиш дели рекорда от 34 успеха с легендарния петкратен шампион Еди Меркс.

„Бях в доста добра позиция. Бях ОК с придвижването си в надпревара. Може би атакувах малко рано. Много съм разочарован, но ще продължа да опитвам. Мисля, че видяхме напредък от момчетата, така че можем да сме позитивни“, коментира 38-годишният Марк Кавендиш, който бе изпреварен от Филипсен в последните 20 метра.

„Можем да се гордеем с постижението на отбора. Без тях нямаше да мога да стигна до трета етапна победа. Много се гордея с тях и как работихме заедно“, заяви от своя страна белгиецът.

„Ако някой ми беше казал преди седмица, че сега ще сме в тази ситуация, щях да помисля, че е луд. Кавендиш беше много силен. Аз също бих се радвал той да спечели, мисля, че всеки би се радвал, но съм сигурен, че той ще продължи да опитва. Той е в добра форма“, добави Яспер Филипсен.