Марк Кавендиш спечели четвъртата си етапна победа в 14-ия етап от Колоездачната Обиколка на Франция със спринт, а финиширайки с основната група Крус Фрум имаше малки проблеми със запазването на жълтата фланелка.

Днешният участък беше с дължина 208.5 километра от Монтелимар до Вияр льо Домбе, а времето на британския победител е 5 часа, 43 минути, 49 секунди.

За Кавендиш това е 30-а победа в Тур дьо Франс, което го оставя четвърти след рекорда на Еди Меркс. Иначе стартът беше спрян за минута мълчание в памет на жертвите от терористичнния атентат в Ница. Днешният ден беше първи от тридневния национален траур, а феновете подкрепиха близките на 84-те загинали с непрекъснато развяване на националния трикольор.

Кавендиш буквално с пръсти изпревари Александър Кристоф (Норвегия), а трети се нареди словашкият ветеран Петер Саган- и двамата с времето на победителя.

Трима представители на домакините завършиха в топ 10 днес, като най-напред се нареди Брайън Кокар, останал 7-и.

В генералното класиране времето на водача Фрум е 63:46.40 часа, пред Бауке Молема от Холандия, който изостава на минута и 47 секунди и Адам Йетс (Великобритания) на 2:45. Наиро Кинтана от Колумбия, сочен за фаворит, е 4-и с 2:59 след лидера е на 4-а позиция. /БТА