Седемкратният шампион Рони О'Съливан отпадна от надпреварата Мастърс, след като записа тежка загуба с 1-6 от северноирландеца Марк Алън в мач от 1/4-финалите на турнира.

Ракетата демонстрира страхотна форма в първия си мач в "Александра Палас", когато реализира три сенчъри брейка при скоростната си победа с 6-0 над Марко Фу, но днес бе далеч от най-добрата си игра.

Той спечели откриващия фрейм в мача с Алън, но след това съперникът му заигра много агресивно и прецизно, което му позволи да натрупа шест поредни фрейма на сметката си и да запише престижен успех.

Рони О'Съливан спечели титлата на Мастърс турнира през последните две години. 

"Рони е летвата за всички нас в този спорт и съм много щастлив. Справих се много добре, за да поведа с 4-1, след което успях да стигна до финалната линия. Срещу Рони играя по-агресивно от обикновено, защото срещу него получаваш по-малко шансове. Остава здраво стъпил на земята. Това е един мач и ми предстоят още два много тежки, ако искам да спечеля титлата. Дойдох тук, за да спечеля турнира и ако се прибера без трофея, ще бъда много разочарован", сподели Алън след двубоя.

За място на финала той ще спори с Джон Хигинс или Райън Дей.

Кийрън Уилсън се изправя срещу Марк Уилямс в друг четвъртфинал от Мастърса, а последният мач от тази фаза противопоставя един срещу друг Джъд Тръмп и Шон Мърфи.