Български професионални боксьори ще направят истински десант в Европа в събота. На 6 юни на ринга в Букурещ шампионът на България за професионалисти в първа тежка категория Явор Маринчев - Хиената, ще се боксира в 6 рунда с представителя на домакините Лучиан Бот.

На ринга в румънската столица ще се качи още един български професионален боксьор - Николай Маринов, който ще играе четири рунда с друг местен боец - Богдан Дину.

В ъгъла на българските професионални боксьори ще бъдат треньорите Даниел Крумов и Алексей Василев, а съдия на международната гала-вечер в Букурещ ще бъде Владимир Кондов от Варна.

На 6 юни във френския град Нузонвил ще се състои международна гала-вечер на професионалния бокс с участието на трима български боксьори, които ще кръстосат ръкавици с местни боксьори.

В категория средна Мерджитин Юсейнов ще се боксира с Хаким Зоуалика, а в същата категория Митко Христов ще излезе на ринга срещу Мурад Айдел. В категория суперперо Фикрет Ремзиев ще се боксира с Юсеф Агбур. Водач на тримата български професионалисти е младият мениджър Васко Василев.