Трикратната шампионка от „Фантастико Оупън” спечели първото място на завършилия преди минути боулинг турнир, който е с рекордно издание – за 84 път! Стефанова пребори конкуренцията в група „А” и след като водеше класирането от квалификацията, днес влезе като лидер във финалния Топ 4 . Там тя се изправи срещу Републиканския ни шампион Дарин Траянов и го победи в една игра с 214.0 на 199.0 точки.

Много драматично се разви полуфиналния степладер между Дарин Траянов и Георги Делийски. До средата на играта в точките водеше Делийски, но с прекрасни три поредни страйка Траянов обърна нещата в своя полза и игра срещу Стефанова. На четвъртата позиция остана Радка Дангова, която загуби от Делийски в първия степладер.

Шампион в Група „С” на турнира стана десет годишния Антон Симеонов, който получи най-много аплодисменти от публиката в залата. Като краен победител в Група „В” завърши Рудолф Подлипски. Състезанията се проведоха в Joy Station- Студентски град.

„Много съм щастлива, че успях да победя и пак да стана шампион на „ Фантастико Оупън”. Знаех, че ако съм концентрирана във всяка игра мога да го направя и се случи. Благодаря на всички за подкрепата. Дано да задържа формата си за следващата седмица в Бургас”, каза шампионката Марина Стефанова.

Боулинг

източник: Gong

Следващият уикенд в морския ни град ще се проведе Републиканския шампионат за 2019-та по боулинг.