Президентът на българската федерация по бокс Марин Димитров все още не е решил дали да се кандидатира за първи вицепрезидент на Европейската централа. „Още не съм решил дали да се кандидатирам. Много хора ме убеждаваха начело с академик Жечев, но аз още не съм решил. До Нова Година ще си помисля”, сподели Димитров от Пловдив, където наблюдава срещите от първия кръг на републиканското първенство. „Доволен съм от това, което виждам. Остана най-доброто и ме радва, че има млади боксьори, които се представят силно. Това ми дава надежди, че все пак имаме добри попълнения. Вторият кръг ще е юни или юни, но ще го съобразим с подготовката за Олимпиадата, а и имаме домакинство на две Европейски догодина”, разказа още Марин Димитров.

По повод някои от отсъстващите известни имена от ринга в Пловдив Димитров каза: „Винаги някой от елитните състезатели не участва. Сега е малко след Световното и е нормално някои от боксьорите да почиват. Лично аз дадох почивка на Алексей Шайдулин и Детелин Далаклиев. Само за Салим Салимов не знам защо не участва. Клубовете си решават, но имаме договорка националите да играят на републиканските. Мислех, че Спас Генов ще участва, но изглежда проблемът с неговите подвизи е голям и може би заради това не е тук.”

Първата възможност за завоюване на олимпийски квоти за Игрите в Пекин за родните боксьори пък ще е в края на февруари догодина в италианския град Модена. „Това ще е най-важната квалификация. Останаха малко квоти за раздаване и затова е много важно да вземем квоти там. Имаше вероятност турнира „Странджа” също да е олимпийска квалификация, но гърците все пак потвърдиха на заседанието в Париж, че ще успеят да организират надпревара там”, заяви босът на българския бокс Марин Димитров.