Президентът на Българската федерация по бокс Марин Димитров заяви, че жребият на нашите боксьори на Европейското първенство в Ливърпул е сравнително добър.

Според президента на БФБ най-лесен е жребият за Кубрат Пулев в категория над 91 килограма. Той ще се изправи срещу Примислав Димовски от Македония. Не така обаче стоят нещата при Александър Александров в категория до 51 килограма.

„Кобрата и с една ръка да се боксира, може да стигне до финала, каза за БТА по телефона от Ливърпул Марин Димитров. В първия си мач Кубрат Пулев ще се срещне с македонеца Примислав Димовски. Кобрата на няколко пъти е отказвал Димовски, победи го в първия кръг и на световното първенство през 2005 година в Китай и после взе бронзов медал. Във втората си среща Кубрат Пулев ще играе с Роузи Озбек от Турция или с Марко Томашович от Хърватия. И двамата са по-слаби от Кобрата. В най-тежката категория Кубрат Пулев може да има сериозен съперник единствено в лицето на руснака Денис Сергеев, който за мен е неизвестен.”

„В категория до 51 килограма Александър Александров ще с боксира с Вели Мунин. Тежък жребий. Дори и да победи, Александров след това отива срещу представителя на домакините Джеймс Уайтфийлд”, добави Марин Димитров.

„В категория до 54 килограма жребият за Детелин Далаклиев е адски хубав. Добър жребий има и опитният Димитър Щилянов /категория до 64 килограма/, който според мен може да стигне най-малкото до бронзов медал в Ливърпул. А дебютантите Любомир Тодоров /категория до 57 кг/ и Младен Манев /до 75 кг/ засега просто трябва да трупат опит. Срещу Донатас Бондоровас от Латвия шансовете на Младен Манев според мен са 50 на 50”, добави още шефът на родната ни федерация.

Утре, петък, започва нашето участие на Европейското първенство в Ливърпул. Утре имаме само един мач - Любомир Тодоров срещу Керем Гурген от Турция.