Новоизбраният вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова заяви, че е било време да бъдат направени промени в ръководството на централата. Трикратната световна шампионка ще работи в тандем с новия президент на БФХГ Илиана Раева.

„На Управителния съвет обявихме, че искаме промяна, както и че тази промяна е нужна. Не искам тук нито да обиждам някого, нито да казвам нещата, с които сме се сблъсквали, но имахме нужда от промяна. Аз лично тръгвам с вярата, че е за добро, и че трябва да дадем шанс на Илиана. Тя е един отговорен човек, пълен с енергия, който може да ни поведе и наистина съм убедена, че е за добро”, заяви Мария Петрова.

„Готова съм да помагам и да подкрепям колкото мога. Илиана ми възложи една длъжност, която е доста отговорна – вицепрезидент. С всички сили ще работя за по-добро бъдеще и повече успехи.”

„За пръв път имаме добра политика. За пръв път политиката ни спрямо света е добра, мисля че трябва да засилим работата в клубовете, работата в по-ниските нива, за да може да изравним критериите на децата, за да може да бъдат те по-подготвени, когато идват в националния отбор. Това ще позволи в националния отбор да се работи на още по-високо ниво.”

„Вярвам, че никога не може да се върне старото време, но поне можем да достигнем това ниво, което ние сме изпитвали като световни шампионки. Никога не може да бъде както преди, ситуацията в държавата е различна, децата са различни, почти всичко е различно”, завърши Мария Петрова.