Главният съдия на Световната купа по художествена гимнастика Мария Петрова даде своята оценка за организацията и представянето на националния ни тим. Българските гимнастички спечелиха общо осем медала, шест от тях във втория ден от надпреварата в Арена Армеец София.

„Медалите са една е оценка за нашата работа, ние много се постарахме в организацията, но преди всичко е оценка за работата на момичетата и техните треньори. Всичко се получи една много добра симбиоза, за което резултатите говорят. Публиката също дойде в залата, изключително благодаря на всички, които дойдоха и ни подкрепиха. Ние всички си мислехме, че ще предпочетат да си останат в къщи. Благодаря им и се радвам, очевидно има много хора, които харесват този спорт“, коментира Мария Петрова пред БТА.

„Всеки спечелен медал дава криле. Ансамбълът ги гледах и вчера, и днес. Те днес бяха две класи по-добри от вчера. Силвия също, това е защото сме на наша земя, защото нашата публика ги подкрепя и защото те се справиха добре и естествено ще бъдем много по-устремени на европейското първенство. Дай боже, всичко да си изиграят добре, един добър старт беше тук“, добави именитата ни гимнастичка.