Световната шампионка Мария Петрова разкри, че винаги има проблем с червено яйце, което боядисва на Велики четвъртък. Причината е в цвета, който почти никога не се получава такъв, какъвто Златното момиче иска. По правило, първото яйце, което домакинята боядисва, трябва да бъде червено.

Мария Петрова зачита традициите и се опитва да включва членовете на семейството (съпруга си Борислав Михайлов и дъщеря им Елинор) в общи дейности около празниците.

„В четвъртък винаги боядисваме яйцата, всеки който е вкъщи боядисва по едно яйце. Елинор също боядисва яйца, рисува ги, включва се винаги. Умее да съчетава цветовете, за нея това не е проблем. Интересно й е. Ние много си говорим с нея, много сме близки“, сподели Мария Петрова пред бТВ.

„Все не ми се получават червени яйца, или е бледо, или нещо не се получава хубав цвят. Но тази година ще имаме Световна купа по време на Великден. Много често пътуваме на този празник, дали в чужбина, дали извън София.“

„Баба ми ме е водила на литургии като малка, беше ми страшно, защото беше тъмно, само баби събрани. Явно успяваха да останат там, в църквата, само най-вярващите. Бабата на Борислав прави страхотни козунаци. Много трудно се правят, обаче си заслужава“, коментира още Мария Петрова.

Златното момиче ще бъде главен съдия по време на предстоящата Световна купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата ще се проведе на 4-и и 5-и май в Арена Армеец.