Националката по тенис на маса на България при жените и девойките Мария Йовкова изигра първите си мачове за своя гръцки отбор през уикенда.

Тя беше в основата на победите на нейния тим „АСЕА Кавалас“ от град Кавала  над гостуващите състави от Александруполис и Орестиада с по 4-0. Йовкова записа по две победи и в двете срещи.

"В Гърция ме посрещнаха изключително топло и приятелски. Гледаха ме като звездата на отбора. За първи път играя за чуждестранен клуб и много ми допадна. Нашият състав е с амбиции до две години да играе в най-високото ниво на местния отборен шампионат. През април догодина отново ще играя за тима от Кавала“, разказа 17-годишната Мария.

Следващото сериозно изпитание за нея и по-голямата й сестра Красимира Йовкова е участието на Европейското първенство до 21 години, което започва на 2 февруари 2017 година в руския град Сочи.

"Веднага след празниците започваме подготовка за европейското в залата на нашия клуб „Стоянстрой“ в Пловдив. Ще имаме и допълните занимания за физическа подготовка. За нас е чест, че ще бъдем единствените българки в Сочи, но също така и голяма отговорност“, завърши тенисистката от Асеновград.