Двукратната олимпийска и седемкратна европейска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева ще бъде водещ на 50-годишната юбилейна церемония у нас „Спортист на годината”.

Организаторите от Нове Холдинг подготвят бляскаво тържество с работна тема „Предиобедно матине”. Наименованието задължава наличието на изискана музика, съответно и подходящ кетъринг.

Историята на това специално събитие ще бъде отбелязана и запомнена с два материални знака - специален юбилеен медал „50 години Спортист на България” и документален филм, посветен на 50-мата номер едно у нас през годините.

Монетите са изработени от Монетен двор и са с ограничен тираж от 500 бройки, като всеки гост на Церемонията ще получи по един брой подарък.

Собственикът на Нове Холдинг - г-н Васил Божков и тази година дарява 155 хиляди лева, които ще бъдат разпределени между 10-те най-добри спортисти и тримата ни най-заслужили треньори.

За тържеството на 21-ви декември в зала номер 3 на НДК ще бъде изработена уникална 25-метрова сцена. Декорът е забележителен, уверяват ни организаторите, а за подготовката любопитни детайли разказва ПР-мениджърът на Нове Ирина Сарачинова.