Председателят на Български стрелкови съюз Мария Гроздева изрази задоволство от представянето на българските състезатели на европейското първенство с пневматично оръжие в Арнем, Холандия. На шампионата Антон Ризов стана европейски шампион на пушка, а Антоанета Бонева взе сребро на пистолет. 

"Мишените вече са доста по-нови и тази техника, която ние имаме, т.е. дори и нея нямаме, вече е стара. Осветлението на самата мишена е съвсем различно, но това не попречи на Антоанета Бонева, която влезе със страхотен резултат във финала на пистолет. Жалко, че не успя да вземе златото, но загуби от Олена Костевич, която не е случайна, все пак е олимпийска шампионка", коментира Мария Гроздева. 

"Аз също можех да вляза във финала, ако последният ми изстрел беше десетка. Унгарката имаше с две десетки повече и тя влезе във финала, аз останах девета.Александър Тодоров също беше на косъм от медал на пистолет при юношите и само малшанс му попречи и го остави четвърти. На Антон Ризов му казах, че тази титла ще му бъде трамплин занапред и много ще му помогне, защото ще му даде самочувствие. Като цяло - прекрасно европейско първенство за нас", коментира Гроздева. 

"Мисля, че тази година ще бъде много успешна и тепърва ще спечелим много олимпийски квоти", добави тя. 

Европейският шампион Антон Ризов благодари най-вече на своя треньор Веселин Петков и на оръжейника на федерацията Димитър Спасов. 

"Благодаря на моя треньор, на оръжейника Митко Спасов, на всички приятели и на неприятелите. Самочувствието е много важно в нашия спорт. Когато си подготвен, резултатите идват", каза Ризов. /БТА