Мария Гроздева се оказа без клуб, след като от СК „Нове” освободи 9-кратната европейска шампионка, при това без мотив и обяснение за това решение. Изпълнителният директор на СК „Нове” Бранимира Цветанова е съобщила новината на Мария Гроздева. Така олимпийската ни шампионка остава национален състезател без клубна принадлежност. На въпроса „Защо?”,Мария не е получила отговор.

Според самата Гроздева, една от възможните причини за това е участието й в шоуто ВИП-брадър по рано тази година. Както самата тя обаче отбеляза, това не е оказало влияние на подготовката и представянето й на Европейското първенство преди броени дни, на което състезателката ни спечели златен медал.

„Винаги съм говорила само хубави неща за клуба, с голяма благодарност към г-н Божков, но може би някой ме е злепоставил. Не знам. Огорчена и обидена съм”, категорична бе Мария Гроздева.

На въпроса, дали е срещнала подкрепа от федерацията, Гроздева отговори: „Засега няма подкрепа, за в бъдеще също не знам. Никакви средства не съм получила до този момент. Годината свърши, състезанията също. Очаквам новото ръководство да каже.”

Мария Гроздева бе попитана, при толкова много проблеми, откъде намира сили да продължи напред? Отговорът на шампионката ни бе: „Може би от Валери. Той е човекът, който ме мотивира да продължа да тренирам, това ни е работата. Много пъти ми е минавало през ума да се откажа, но по-добре да правим това, което все още правим добре.”