Спортен празник за ученици 4–5 клас от София, "Спортни лъвчета" 2019, посветен на Деня на спорта, се проведе в зала "Триадица" в София с участието на 200 деца.

Основен мотиватор с несломимият си спортен дух беше олимпийската шампионка Мария Гроздева.

Тя насърчи младите участници да продължат да се занимават със спорт, защото и тя е започнала като тях и това е гаранция за успехи в живота.

Срещите на подрастващите с успешни спортисти е част от програмата My Olympic Experience, подкрепена от  Европейската комисия. Подобни събития възпитаващи в олимпийски дух ще се организират през 2019 и от партньорите на "Левски-Спорт за всички" – Олимпиакос, Гърция и Лацио, Италия.

Събитието бе открито от олимпийската шампионка, личния ѝ треньор Валери Григоров, председателя на "Левски-Спорт за всички" – Люсиен Велчев, президента на Европейската асоциация на многоспортовите клубове – Ванина Миланова, Десислава Темелкова – представител на Столична община, Юлия Боянова - председател на Българска асоциация спорт за учащи и Красимир Кънев – главен експерт от дирекция Спорт за учащи и спортни училища, Министерство на младежта и спорта. 

В единадесетото издание на "Спортни лъвчета", децата премериха сили в отборни състезания – щафета и теглене на въже и индивидуални игри – даващи прави на участие в наградна томбола.

източник: levski-sport.bg

Класиране:

Теглене на въже

1. 81 СУ „Виктор Юго“
2. 123 ОУ „Стефан Стамболов“
3. ЧОУ „Светлина“
4. 92 ОУ „Димитър Талев“

Щафетна игра

1. 34 ОУ „Стою Шишков“
2. 92 ОУ „Димитър Талев“
3. 81 СУ „Виктор Юго“
4. ЧОУ „Светлина“