Членът на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова бе преизбрана за член на техническия комитет към световната федерация ФИГ.

Новината съобщи председателят на родната федерация Илияна Раева.

"Да ни е честита поредната голяма победа на българската художествена гимнастика!," написа Раева в обръщение до българските клубове, публикувано на личната й фейсбук страница.

Ето и пълното обръщение на Раева

"До клубовете по художествена гимнастика в България

Уважаеми колеги, 
С огромно удоволствие ви съобщавам, че днес, след един много тежък и изпълнен със страсти и емоции ден, ден на истинска борба за надмощие, в ден, в който всички държави в света, практикуващи нашия красив спорт дадоха своя вот на доверие и недоверие, нашата кандидатка за техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ, Мария Гигова, за пореден път успя да бъде сред 6- те класирали се финалистки и да се пребори със силни и мотивирани до краен предел съперници!
Направи го по един категоричен начин, успявайки да събере най- много гласове на втория тур. 
Присъствахме и бяхме част от една много оспорвана битка, с много силни, авторитетни, можещи и мотивирани участници. Участници със силно лоби и подкрепа, с влияние и неоспорими възможности. Задачата ни не беше никак лесна, но ние вярвахме в успешния и щастлив край за нас и вложихме цялата си воля и реални възможности, за да успеем. 
Бих искала да ви уверя, че нашата достойна и доказала се в годините кандидатка, обичаната и уважавана от всички нас Мария, успя поради не малко на брой категорични факти, които работеха в нейна полза, а именно:
- Успя заради нейните доказани във времето лични и професионални 
качества
- Успя заради нейния безспорен авторитет изграден на базата на нейните успехи като гимнастичка, ръководител и дългогодишен член на техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ
- Успя заради правилната и позитивна политика, която води БФХГ през последните години
- Успя заради правилната и печеливша стратегия, която избрахме да приложим в нейната кампания за този изборен конгрес, за която получи огромна подкрепа от всички континенти
- Успя заради авторитета на българската художествена гимнастика, чийто достоен представител е и самата тя
- Успя заради големите успехи през последните години на националния отбор на България и огромната любов, на която се радва българската гимнастика в България и в света

Изборът на Мария Гигова за член на техническия комитет по художествена гимнастика към ФИГ е поредно признание за авторитета и силата на българската художествена гимнастика! Не се съмнявам, че със своята любов и отдаденост, Мария ще помага за развитието и популяризирането на нашия красив спорт в световен мащаб, в момент, в който той се радва на все повече почитатели в целия свят.

Уважаеми колеги! 
Всички вие, които работите за българската художествена гимнастика сте част от този голям успех и аз вярвам, че той ще бъде още един стимул за вашата отдаденост и любов към нея!
Да ни е честита поредната голяма победа на българската художествена гимнастика!
Честито, Мария!

Илияна Раева 
Председател на БФХГ"