„Лили Игнатова направи голяма грешка, но дано си е взела поука. Надявам се ситуацията де се оправи, затова остава национален треньор, но с последно предупреждение. Повече никакви компромиси. Трябва да зачита и чуждото мнение”, заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Гигова, след като Управителният съвет остави Лили Игнатова за старши треньор на ансамбъла.

Заплатата на Игнатова ще бъде намалена и тя ще получава премията според класирането на последното световно първенство според схемата на ДАМС (550лв).

До Олимпиадата в Пекин през 2008 година изявления, информации и интервюта касаещи националния отбор ще се правят само с президентът на БФХГ Мария Гигова. Забраняват се съвети и консултации с хора без медицинско образование.

42 минути не стигнаха Мария Гигова да изложи на пресконференция днес част от забележките и минусите към Лили Игнатова.

„Тя има много дисциплинарни нарушения, проявява незаинтересованост, никога не е била изрядна за контролните състезания. С отбора се извършваха експерименти, ползвали са се услугите на немедицински лица, които да въздействат на психиката. Гадатели и подобни разбиха психиката на Лили. Сега близките трябва да й помогнат”, разкри Гигова.

Чуйте звуковия файл в, който президентът на БФХГ Мария Гигова дава повече подробности за виковете, обидите, изпънатите нерви и другото лице на Лили Игнатова.

На пресконференцията днес присъства и Мария Петрова, която заяви: „Никой не завижда на Лили. Просто тя не може да разграничи личните си проблеми от служебните.”