"Много съм щастлива. Силвия заслужи адмирациите на всички. Френската публика оцени перфектната й игра. Искрено вярвам, че това настроение ще продължи и при ансамблите. Два пъти се издигна български флаг в чест на Силвия Митева. Всички сме горди от възвръщането на българското име на световния подиум", каза специално за БТА Мария Гигова, след като Силвия Митева постигна най-големия успех в кариерата си и за българската гимнастика в последните години, след като спечели два бронзови медала във финалите на отделните уреди на 31-то световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда във френския град Монпелие..

В сайта на световното първенство на ФИГ също бяха написани отлични думи за представянето на Силвия Митева, а нейна снимка от финала на лента е на заглавния материал.

"Въпреки че излезе с неудобния първи стартов номер на бухалки Силвия Митева показа голяма увереност и стил. В зеленото си трико тя показа една ритмична композиция на драматична музика, демонстрирайки изключителна прецизност и техника. Тя получи оценка от 28.300 точки и спечели медал. На лента Митева, която е известна с изключителната си прецизност, безупречна техника и работа с уредите, показа страхотна композиция на фона на испански китари. Тя изпълни всичките си рискови елементи и взе втория си медал за вечерта с оценка 28.300 точки", се казва в материала на ФИГ.

Днес световното първенство продължава с финалът в индивидуалния многобой от 17.30 до 23.30 часа българско време. Силвия Митева ще бъде единствената представителка на България като ще играе във втория поток от 21.00 до 23.30 часа. Тя е с втори стартов номер на топка, 14-ти на бухалки, 26-ти на лента и 38-ми номер на обръч.